Voordelen Ademtherapie

"Koolzuurgas speelt een cruciale rol bij veel processen

in ons lichaam.

Verliezen we te veel koolzuurgas door een verkeerde ademhaling, dan gaat er van alles fout met onze gezondheid." 

Door de Ademtherapie volgens de Buteyko Methode toe te passen:Ontvangen rode bloedcellen meer zuurstof


Ademen volgens de Buteyko Methode stimuleert het koolzuurgas in het afgeven van zuurstof uit het bloed naar de lichaamscellen. Er wordt meer zuurstof getransporteerd naar de hersenen, spieren, nieren, hart etc.


Ademt u te veel, dan verliest u veel CO2 en laten de rode bloedcellen weinig zuurstof los. Dat is de reden dat we zo duizelig worden als we een luchtbed opblazen (er komt te weinig zuurstof in de hersenen). Men noemt dit het Bohr-effect.Ontspant het gladde spierweefsel


Ademen volgens de Buteyko Methode stimuleert het koolzuurgas er voor te zorgen dat het gladde spierweefsel ontspant. Klachten als hoge bloeddruk, snelle hartslag, benauwdheid en darmproblemen zullen afnemen en uiteindelijk verdwijnen.


Gladde spierweefsels liggen rondom alle holtes van het lichaam, zoals slagaderen, darmen en luchtwegen.

Ademt u teveel, dan verkrampt dit weefsel. De locatie van de verkramping bepaalt welke klachten u krijgt.
Verbetert de samenstelling van het bloed


Ademen volgens de Buteyko Methode stimuleert het koolzuurgas er voor zorgen dat het lichaam minder snel verzuurt. Ook zal het er voor zorgen dat vitamines, mineralen en hormonen beter worden afgegeven aan het lichaam.


Koolzuurgas is een zuur gas. Wanneer de concentratie koolzuurgas in het bloed vermindert door te veel adem te halen, dan verandert de zuurgraad van het bloed. Op termijn beïnvloedt dit de werking van vele mineralen, vitamines en hormonen. Ook kan het lichaam allerlei zuren gaan maken en zo verzuren (als poging om het verlies van het "zure" koolzuurgas op te vangen). 


Bel of mail voor meer informatie of voor een intake:

 

024-3482345


info@relaxco.nl